Geplande vrije dagen

Lieve allemaal!

De scholen zijn weer volledig open, de kinderen mogen weer allemaal samen naar school. Alles wordt weer iets normaler. Ik hoor van veel kinderen, ouders en ook leerkrachten dat de Corona tijd ergens ook positief is geweest, het heeft tot inzichten geleidt die hopelijk een beetje vastgehouden kunnen worden.

Bij mij heeft de Corona tijd, het thuis zijn bij mijn zoontje, ook tot inzichten geleid. Ik heb er ontzettend veel over nagedacht: wat ga ik hiermee doen? Vorige week heb ik de knoop doorgehakt: ik stop met Kanjers in Beeld.

Of het een definitieve stop is, of een stop voor enkele jaren, dat weet ik nog niet. Ik weet in ieder geval wel dat ik dit schooljaar afrond en dan de deur sluit.

Ik vind dit een enorm spannende beslissing. Ik heb immers echt iets opgebouwd met mijn praktijk in al die jaren. Ik doe het graag, de kinderen komen graag, zij en hun ouders kunnen weer blijer vooruit, het geeft me ook echt wel energie. Ik heb zelfs een half jaar geleden mijn website geheel vernieuwd en nog een cursus gevolgd. En toch… toch weet ik dat het op dit moment in mijn leven goed is om meer thuis te zijn. Deze keuze voelt heel goed.

Kinderen die al bij mij komen, zijn natuurlijk nog van harte welkom de komende weken. Waar ik nog kan helpen, help ik graag! Na dit schooljaar sta ik open voor deze kinderen als zij nog eens hun hart willen luchten ergens over, misschien wandelend, misschien spelend. Even hun ei kwijt raken bij mij mag altijd. Ik plan dan echter geen sessies meer waarbij ik echt eea voorbereid en zo de kinderen iets leer over zichzelf. Nieuwe aanmeldingen verwijs ik allemaal door naar kennissen / collega’s.

Het voelt wel heel dubbel om dit nu te communiceren, zo definitief. Maar het is goed. En ik ben echt iemand die uitleeft: doe wat goed voelt voor je.

Lieve groet,

Denise

 

Training prikkelkansen: werken met de 5 Intenso's

Op 11 december heb ik een prachtige training gevolgd in Roosendaal over intensiteiten. Bij mij kunnen kinderen en hun ouders nu kennismaken met de Intenso's: zijn vijf draakjes die de eigenschappen bevatten van de vijf intensiteiten. Er is gekozen voor draakjes omdat die overeenkomsten vertonen met de intensiteiten; ze kunnen je vleugels geven maar er zit ook vuur in. Bij overprikkeling kan het leiden tot vuur spuwen. Begeleiding op dit gebied bestaat uit het inzicht creëren in de intensiteiten, het ontdekken hoe ze ingezet kunnen worden als kansen en het leren hoe om te gaan met de prikkeluitdagingen. Het is dus nooit de bedoeling om de intensiteiten af te leren maar juist om ze te leren kanaliseren. 

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Sinds vandaag is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf nu dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Willen jullie informatie over hoe ik jullie privacyrechten behandel, neem dan contact me me op via de contactpagina.

Sensikids - Ik voel me oké! --> voor kleuters

Goed nieuws! In mei en juni volg ik de SensiKids vervolgopleiding gericht op kleuters vanaf 5 jaar! Deze 'Ik voel me Oké! training' is ook erg geschikt voor de 'vroege leerlingen'. Kinderen die met soms vijfjarige leeftijd al naar groep drie gaan, zijn vaak nog erg speels en hebben moeite hun aandacht langere tijd te richten. Werken op het 'platte vlak' valt deze kinderen vaak niet mee. Ze kunnen een verkeerde indruk krijgen van school. Sensitieve kinderen houden niet van falen: een keer mis geschoten is altijd mis. Het resultaat kan zijn dat ze leren uit de weg gaan. Dat willen we niet. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe tips en handvaten!

Ik ben oké, en zo is het!

Zoveel gevoelige kinderen heb ik mogen begeleiden dit afgelopen jaar. Ieder uniek, doch absoluut herkenning vindend in de Sensikids methode. Op naar een net zo succesvol volgend jaar!

Sensikids - Ik ben oké --> officieel Sensikids coach

Jazeker, met een mooi en goedgekeurd paper heb ik de opleiding tot sensikids coach afgerond. Wat een inspirerende bijeenkomsten met een hele fijne en gevoelige groep medecursisten. Ik heb me zelden bij een opleiding zo op mijn plek gevoeld! Momenteel zijn er 5 kinderen in de leeftijd 7-10 jaar bij mij gestart met de 'ik ben oké' cursus, bestaande uit 7 heldere, super herkenbare en praktische uurtjes samen ontdekken.

Sensikids coaching

Vandaag heb ik de eerste bijeenkomst gehad van de 7-daagse cursus sensikidscoaching. En het is me erg goed bevallen! Wat een wereld van herkenning! Gevoeligheid is een deel van mij, zoals het ook een deel is van veel kinderen die bij me in de praktijk komen. Via deze cursus hoop ik nog meer tools te ontdekken om deze kinderen te kunnen helpen met het omgaan met deze gevoeligheden. Binnenkort volgt hierover meer informatie op de website...